Hammam 34

25032014-hammam34
Vandaag kwam ik de kaarten weer tegen van HAMMAM 34, tijdens de SHOW UP heb ik deze meegenomen. HAMMAM 34 is in 2012 opgericht door Burcu Yurtoglu en Semra Celebi. Ze hebben een voorliefde voor natuurlijke materialen en reizen en dat is duidelijk te zien in hun producten! De handgeweven doeken van 100% biologisch katoen worden geproduceert in Turkije. Neem zeker even een kijkje op de site voor meer schitterende producten en beeldmateriaal!

Schitterende nieuwe opdracht!

knipoog-11032014
Het was een spannende tijd maar we kunnen op weg! Via Inez kwamen we in contact met de EO. Gisteren hebben Angela van VanStaalduinen3D en ik te horen gekregen dat we het vertrouwen van de EO hebben gekregen voor het inrichtingconcept huistvesting van hun pand in Hilversum. Een enorme leuke en uitdagende opdracht waar we heel veel zin in hebben.


Praktische kamer

05032014a
Via Dezeen kwam ik deze kamer tegen. De Italiaanse ontwerper Harry Thaler ontwierp de residentie, genaamd Atelierhouse, voor hedendaagse kunst museum Museion als een tijdelijk huis voor bezoekende kunstenaars en curatoren. Een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed zijn op een slimme manier op te bergen. 

05032014b

showUP 2014 - by gitte


knipoog-showup2
Tijdens de showUP zag ik ook het werk van by gitte van Gitte van Helvoirt. Zij ontwerpt en maak mode- en woonaccessoires van vilt en leer. Alles wordt met de hand gemaakt in haar atelier in de Arnhem Mode Incubator. Gitte werkt met ecologisch vilt en plantaardig gelooid leer.

showUP 2014 - GRÖN


11022014-knipoog-showup
Vorige week ging ik naar het geweldige event showUP. Diverse Nederlandse top ontwerpers en vormgevers presenteerden hier hun werk. Ik vind het altijd erg inspirerend, je voelt de creativiteit borrelen! Daarnaast is het een heerlijke plek om bij te praten met designers, stylisten en bloggers!

Een van de (nieuwe) deelnemers wars GRÖN. GRÖN bestaat uit vier ontwerpers uit het noorden van Nederland. Binnen GRÖN laten deze ontwerpers hun nuchtere kijk op ontwerpen zien en ze ondersteunen elkaar bij het volgen van hun eigen individuele pad. De GRÖN ontwerpers laten zich inspireren door eenvoud en eerlijkheid in vorm en materiaal. Zij maken producten die je wilt aanraken. Kijk zeker even op de site van Jildou Lindhout, Tim Vinke, Anne Varekamp en Josse Veen.

Kopenhagen - HAY house

07022014
Vorige weekend was ik samen met Sandra in Kopenhagen. Een van de dingen die uiteraard niet mocht ontbreken was een bezoek aan het HAY house.
Als ik zeg; Handen op de rug en portemonnee diep in de zak..., begrijpen jullie dan hoe we ons voelden... Maar we hebben genoten!

Winter 2014


20012014
Wat gaat de winter doen? Komt er nog sneeuw, of kunnen de dikke truien de kast weer in?

Afbeeldingen; Daniella Witte, vest Jan Jan van EsschePeter Rotter

Nieuwe collecte Bloomingville

09012014-BLOG-BLOOMINGVILLE-2014
Ook Bloomingville presenteerde haar nieuwe collectie voor 2014 eind vorige week. Mij viel op dat er naast de veel naturel en pastel tinten, ook knal kleuren als detail werden gebruikt. De knal roze accenten geven jou interieur toch iets spannends. Daarnaast zie je ook de kleuren zoals mint groen en spijker weer terug komen. Ook niet te vergeten de nieuwste ‘musthave’, het huisje van kurk!

door Eline van de Grootevheen (stagiaire)


Nieuwe collectie House Doctor

06012014
House Doctor presenteerde eind vorige week de voorjaarscollectie. M'n oog viel meteen op het 'schimmelkussen', in de aanloop naar mijn afstuderen ben ik ook bezig geweest met schimmels en vlekken, leuk om te zien dat ik niet de enige ben die de kleuren van schimmels inspirerend vindt...

Een fonkelend 2014


31122013
Ik wens iedereen een stralend 2014!

Kijk zeker even naar de Bloemlezing op Mooiwatbloemendoen.nl, schitterend en inspirerend!


 

Fijne feestdagen!

24122013
Bureau knipoog wenst jullie allemaal heel fijne kerstdagen!

Afbeeldingen pinterest, Eline van de Grootevheen

DIY kerstboom


21122013-Kerst-DIY-kerstboom
Je ziet het steeds meer, kerstbomen met een modern vleugje eraan. Wij hebben een simpele DIY kerstboom gemaakt met een paar latjes en kerstballen. Een keertje iets anders als de dennenboom in huis :)

Afbeelding Eline van de Grootevheen, pinterest