Publicatie Elle decorationFloris Hovers Elle Decoration 3


Vorige week viel hij eindelijk op de mat: Elle Decoration nr 3 met onze productie over Floris Hovers. Een schiterend resultaat van een heerlijke samenwerking met mijn collega's Suzanne Paap en Angela van Staalduinen van Woonstudio 033. En in het bijzonder bedank ik natuurlijk Floris Hovers voor zijn openhartigheid en gastvrijheid tijdens ons bezoek in december aan zijn werkplaats en showroom in Raamsdonkveer.

 


Cerulean Sarah; blue tiles


18062014
Blue tiles door Cerulean Sarah
Handwerk op z'n mooist... Echt ambacht toch?! 

H&M najaarscollectie 2014


16062014-henm
Textuur, contrast, warmte en een luxe uitstraling vormen de basis voor H&M Home dit najaar, met een collectie die nog uitgebreider is geworden, vol verrassende materialen en nieuwe inspiratie voor iedere ruimte. 
Inspiratie komt van het zachte Scandinavische najaarslicht, met grijs gemêleerde kussenhoezen die contrasteren met zachte poederroze pasteltinten. Kussenhoezen en dekens van imitatiebont of spannende glitters creëren een warme, speelse uitstraling tijdens koude avonden.
Maar natuurlijk eerst prima te gebruiken voor een heerlijke lange lome avond in de buitenlucht! 


 

Susanna Vento voor Iittala

13052014
Susanna Vento voor Iittala.
Zij blijft toch wel een van mijn favoriete stylisten, haar werk lijkt zo simpel...

Hammam 34

25032014-hammam34
Vandaag kwam ik de kaarten weer tegen van HAMMAM 34, tijdens de SHOW UP heb ik deze meegenomen. HAMMAM 34 is in 2012 opgericht door Burcu Yurtoglu en Semra Celebi. Ze hebben een voorliefde voor natuurlijke materialen en reizen en dat is duidelijk te zien in hun producten! De handgeweven doeken van 100% biologisch katoen worden geproduceert in Turkije. Neem zeker even een kijkje op de site voor meer schitterende producten en beeldmateriaal!

Schitterende nieuwe opdracht!

knipoog-11032014
Het was een spannende tijd maar we kunnen op weg! Via Inez kwamen we in contact met de EO. Gisteren hebben Angela van VanStaalduinen3D en ik te horen gekregen dat we het vertrouwen van de EO hebben gekregen voor het inrichtingconcept huistvesting van hun pand in Hilversum. Een enorme leuke en uitdagende opdracht waar we heel veel zin in hebben.


Praktische kamer

05032014a
Via Dezeen kwam ik deze kamer tegen. De Italiaanse ontwerper Harry Thaler ontwierp de residentie, genaamd Atelierhouse, voor hedendaagse kunst museum Museion als een tijdelijk huis voor bezoekende kunstenaars en curatoren. Een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed zijn op een slimme manier op te bergen. 

05032014b

showUP 2014 - by gitte


knipoog-showup2
Tijdens de showUP zag ik ook het werk van by gitte van Gitte van Helvoirt. Zij ontwerpt en maak mode- en woonaccessoires van vilt en leer. Alles wordt met de hand gemaakt in haar atelier in de Arnhem Mode Incubator. Gitte werkt met ecologisch vilt en plantaardig gelooid leer.

showUP 2014 - GRÖN


11022014-knipoog-showup
Vorige week ging ik naar het geweldige event showUP. Diverse Nederlandse top ontwerpers en vormgevers presenteerden hier hun werk. Ik vind het altijd erg inspirerend, je voelt de creativiteit borrelen! Daarnaast is het een heerlijke plek om bij te praten met designers, stylisten en bloggers!

Een van de (nieuwe) deelnemers wars GRÖN. GRÖN bestaat uit vier ontwerpers uit het noorden van Nederland. Binnen GRÖN laten deze ontwerpers hun nuchtere kijk op ontwerpen zien en ze ondersteunen elkaar bij het volgen van hun eigen individuele pad. De GRÖN ontwerpers laten zich inspireren door eenvoud en eerlijkheid in vorm en materiaal. Zij maken producten die je wilt aanraken. Kijk zeker even op de site van Jildou Lindhout, Tim Vinke, Anne Varekamp en Josse Veen.

Kopenhagen - HAY house

07022014
Vorige weekend was ik samen met Sandra in Kopenhagen. Een van de dingen die uiteraard niet mocht ontbreken was een bezoek aan het HAY house.
Als ik zeg; Handen op de rug en portemonnee diep in de zak..., begrijpen jullie dan hoe we ons voelden... Maar we hebben genoten!

Winter 2014


20012014
Wat gaat de winter doen? Komt er nog sneeuw, of kunnen de dikke truien de kast weer in?

Afbeeldingen; Daniella Witte, vest Jan Jan van EsschePeter Rotter

Nieuwe collecte Bloomingville

09012014-BLOG-BLOOMINGVILLE-2014
Ook Bloomingville presenteerde haar nieuwe collectie voor 2014 eind vorige week. Mij viel op dat er naast de veel naturel en pastel tinten, ook knal kleuren als detail werden gebruikt. De knal roze accenten geven jou interieur toch iets spannends. Daarnaast zie je ook de kleuren zoals mint groen en spijker weer terug komen. Ook niet te vergeten de nieuwste ‘musthave’, het huisje van kurk!

door Eline van de Grootevheen (stagiaire)